Američka vojka naziva organizacije koje se zalažu za život ‘terorističkim skupinama’

Na slajdu s brifinga američke vojske o terorizmu u Fort Libertyju, pro-life organizacije National Right to Life Committee (NRLC) i Operation Rescue (OR) označene su kao ‘terorističke skupine’, navodi Sam Shoemate, nezavisni novinar.

Shoemate je na Twitteru objavio fotografiju slajda koji je prikazan pripadnicima američke vojske, odmah nakon slajda o terorističkoj skupini ISIS.

Slajd navodi da NRLC i OR karakterizira protivljenje pobačaju i odluci Roe v. Wade. Također su spomenuti primjeri mirnodopskog aktivizma i dvije djelomično zaklonjene točke “Bombardiranje klinika” i “Pokušaji ubojstava”.

Kritičari ističu da se radi o pokušaju stigmatizacije pro-life pokreta zbog rijetkih nasilnih činova, koje mainstream pro-life organizacije uvijek osuđuju.

Shoemate je primijetio da se ljevičarska skupina Antifa nije spominjala kao primjer domaćih ‘terorista’. Istraživački novinar Steve Baker potvrdio je autentičnost priče nakon razgovora sa Shoemateom.

Prezentacija je kritizirana kao dio šireg trenda unutar vojske da se stigmatiziraju desničarska, a pogotovo kršćanska politička stajališta.

NAJNOVIJE!