Svećenik u Pakistanu priznao policiji da je sam sebe ranio

Policija u Pakistanu je u petak (29. rujna) optužila svećenika za iznošenje lažnih tvrdnji, nakon što je priznao da je prostrijelnu ranu, za koju je okrivio islamske ekstremiste, sam nanio.

Eleazar Sidhu, velečasni Prezbiterijanske Crkve u selu Kukranwala na području Khanuwana u Jaranwali, podnio je slučaj policiji tvrdeći da su mu muslimanski ekstremisti 3. rujna naredili da recitira islamsku ispovijest vjere i ustrijelili ga kada je odbio. O tome smo izvijestili ovdje.

Međutim, 14. rujna na društvenim mrežama pojavilo se pismo velečasnom Sidhuu o otkazu koje je uputio velečasni Altaf Khan u ime odbora Prezbiterijanske Crkve Pakistana u kojem stoji da je on suspendiran iz Prezbiterijanske Crkve u Kukranwali, nakon što je kolegama i prijateljima “dobrovoljno priznao” da je ozljedu sam sebi nanio.

Velečasni Sidhu je priznao da je “cijeli ovaj čin planirao bez ikakvog straha, prisile ili pritiska”, izjavio je velečasni Khan, dodajući da crkva ne želi donositi “nikakve zaključke budući da je stvar podsudska”, ali da se prekida njegov radni odnos i bilo kakve službene veze s njim “dok stvar ne dođe do logičnog završetka”, piše ChristianHeadlines.

Video koji se pojavio na društvenim mrežama sljedeći dan, 15. rujna, prikazuje velečasnog Sidhua kako se ispovijeda pred policajcem.

“Učinio sam to zbog stresa. Htio sam policijsku zaštitu. Pištolj sam bacio u kanal”, kaže u videu.

Aktivistica za ljudska prava iz Karachija, Ghazala Shafique, rekla je za Morning Star News da je velečasni Sidhu rekao da ga je policija fizički i psihički mučila kako bi priznao, ali pouzdani izvor iz policije je to demantirao.

“Sidhuov liječnički pregled pokazao je da mu je ruka bila pod anestezijom prije nego što je upucan”, rekao je policajac koji je želio ostati anoniman. “Metak je samo prouzročio ranu na njegovom ramenu, a tragovi opeklina uzrokovani barutom potvrdili su sumnju da je pištolj ispaljen iz velike blizine kako bi se izbjeglo oštećenje kosti.”

Policajac je rekao da putanja i kut rane od metka nisu u skladu sa svećenikovom izjavom o navodnom napadu.

“Velečasni je mijenjao svoje iskaze tijekom istrage, ali kada je suočen s liječničkim nalazom, priznao je da je planirao čin”, rekao je izvor. Policajac je dodao da je uhićen i musliman koji je ilegalno prodao pištolj velečasnom Sidhu.

“Još nismo uspjeli pronaći oružje jer ga je Sidhu navodno bacio u kanal gdje se dogodio navodni napad”, rekao je policajac.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!