Svećenici su seksualno zlostavljali dvojicu muškaraca: Htjeli su prikriti zločine

Zbog straha od tužbe za zlostavljanje, dvojica svećenika u Italiji navodno su naredila provalu u domove žrtava. Sada su uhićeni. Reagirao je i nadležni nadbiskup.

Talijanske vlasti istražuju dvojicu svećenika koji su navodno htjeli prikriti tragove zlostavljanja tako što su provalili u stan onih koje su zlostavljali. Dvojica svećenika uhićena su zajedno s još četvoricom osumnjičenih u Afragoli u blizini Napulja, objavilo je u četvrtak državno odvjetništvo. Svećenici su optuženi za seksualno zlostavljanje dvojice muškaraca. No, također su inicirali provale u domove svojih navodnih žrtava kako bi im oteli mobitele i tako prikrili zločine.

Prema istražiteljima, dva provalnika naoružana palicama i noževima uspjela su ukrasti jedan od mobitela. Prije nego što su pronašli drugi, počinitelji su pobjegli. Prema uredu javnog tužitelja, kako javlja katholisch.de, svećenici su tražili “seksualne odnose” od pogođenih u zamjenu za odjeću, hranu ili posao. Prisluškivani razgovori otkrili su i da je jedan od njih dvojice – svećenik Afragole – naredio provalu “iz velikog straha od posljedica sudskog procesa”.

Napuljski nadbiskup Domenico Battaglia izrazio je žaljenje u priopćenju nadbiskupije u četvrtak. “Moja žalost i tuga proizlaze ne samo iz saznanja o nesretnim događajima u koje su upletena dva brata, već i iz zbunjenosti i nemira koje je ova vijest izazvala u srcima vjernika župe svetog Antuna Afragola, gdje je jedan od dvojice služio kao svećenik”, rekao je Battaglia. Razriješio je svećenika njegovih dužnosti s trenutnim učinkom. Time je želio “izraziti svoju osobnu bliskost” s vjernicima. “Pozivam sve da imaju povjerenja u rad pravosuđa i da se u molitvi sjete onih koji su na bilo koji način upleteni u ovaj tužni događaj”, rekao je nadbiskup.

NAJNOVIJE!