Supruga šefa policije ukrala 360.000 dolara iz crkve

Proglašena je krivom za krađu novca iz zajednice u razdoblju od pet godina.

Supruga bivšeg šefa policije u Sjedinjenim Državama osuđena je na pet godina zatvora zbog krađe 360.000 dolara iz svoje crkvene zajednice.

38-godišnja Chanell Easton koja je udana za bivšeg načelnika kalifornijske policije Marysvillea Aarona Eastona, bila je upraviteljica prezbiterijanske crkve Svetog Andrije u gradu Yuba u sjevernoj Kaliforniji.

Proglašena je krivom za krađu novca iz zajednice u razdoblju od pet godina između lipnja 2013. i veljače 2018.

Chanell je uzela sredstva s različitih računa, uključujući St. Andrew’s ostavu hrane i skupinu mladih. Također je koristila crkvene kreditne kartice za osobne kupnje, uključujući najam za odmor i maloprodajna putovanja. Optužena je u svibnju 2022. u 22 točke za prijevaru putem interneta i dvije točke za tešku krađu identiteta.

Izjasnila se krivom za 22 točke optužnice za prijevaru, ali nije kriva za dvije točke optužnice za krađu identiteta.

Prezbiterijanska crkva Svetog Andrije objavila je izjavu 2022. u kojoj je rekla da je prvi put saznala za nestala sredstva nedugo nakon što je Chanell prestala raditi za crkvu.

“Ovo je bio dug, naporan i frustrirajući proces”, izjavila je crkva, dodajući da su “višestruki sustavi provjera i ravnoteže, kontrole i odgovornosti bili glavni prioritet i postavljeni su otkako je Chanell otišla.”

U pismu američkom okružnom sucu Johnu A. Mendezu prije izricanja presude, Easton je rekla da “duboko žali” zbog svog zločinačkog ponašanja, tvrdeći da je imala nasilan odgoj koji je imao “duboki učinak na moj razvoj i dobrobit.”

NAJNOVIJE!