Student u videopozivu rekao papi: “Prestanite koristiti uvredljiv jezik protiv LGBTQIA+ zajednice”

Papa Franjo je u četvrtak sudjelovao u videopozivu uživo sa studentima u kojem je biseksualni student s Filipina zamolio Papu da prestane koristiti “uvredljiv jezik”.

U jednosatnom razgovoru 20. lipnja, koji je organizirala Inicijativa za izgradnju mostova Sveučilišta Loyola, papa Franjo je izravno razgovarao sa studentima iz cijele azijsko-pacifičke regije.

Jack Lorenz Acebedo Rivera, student psihologije s katoličkog sveučilišta u Manili, koji se predstavio kao “JLove”, ispričao je papi kako se osjeća stigmatiziranim.

“I sam sam izopćen i maltretiran zbog svoje biseksualnosti, homoseksualnosti, svog identiteta i toga što sam sin samohranog roditelja”, rekao je. “Moja majka se ne može razvesti od mog oca. Dopustite razvod na Filipinima i prestanite koristiti uvredljiv jezik protiv LGBTQIA+ zajednice. To dovodi do ogromne boli. Zbog toga sam dobio bipolarni poremećaj i stigmatiziran sam”, dodao je filipinski student.

Video prijenos uživo pokazao je papu Franju kako pažljivo zapisuje bilješke na komad papira na svom stolu dok je svaki od studenata govorio i dijelio svoje brige. Papa je saslušao više studenata prije nego što je odgovorio na njihova pitanja.

Papa je u svom odgovoru primijetio da je pitanje nečijeg osobnog identiteta tema koja se ponavlja i spominju je mnogi studenti. Istaknuo je da se problemi diskriminacije mogu riješiti bliskošću i blizinom.

NAJNOVIJE!