Stariji kršćanin teško ranjen u Pakistanu nakon lažne optužbe za bogohuljenje

Stariji kršćanin borio se za život u bolnici nakon što ga je muslimanska skupina u Pakistanu pokušala ubiti jer ga je susjed lažno optužio da je spalio stranice Kur’ana, rekla je njegova obitelj.

Skupina je također opljačkala kuću i spalila tvornicu cipela 74-godišnje žrtve, Nazeera Masiha Gilla, u mudžahidskoj koloniji u gradu Sargodha, rekao je njegov nećak Irfan Gill.

Nazeer Gill je u subotu ujutro zapalio neki otpadni papir na ulici ispred svoje kuće u Mujahid Colony, okrug Sargodha, provincija Punjab, kada ga je muslimanski susjed optužio da skrnavi Kur’an i potaknuo lokalne muslimane da ga napadnu, rekao je njegov nećak.

Područni muslimani Ayub Gondal i Muhammad Ikraam bili su ljubomorni na uspjeh tvornice cipela Nazeera Gilla i njegovog sina Sultana Gilla te su vršili pritisak na njih da odustanu od posjeda nekih trgovina koje su kupili prije dva mjeseca, rekao je Irfan Gill.

Muslimani su tražili priliku da napadnu obitelj Nazeera Gilla nakon što su se odbili predati njihovim zahtjevima, rekao je.

“U četvrtak su se tinejdžerski unuci mog strica Nazeera, Kashif i Jamal, posvađali s Gondalovim sinom oko istog pitanja”, rekao je Irfan Gill. “Ovakvi sukobi traju otkad su počeli vršiti pritisak na našu obitelj, ali nismo očekivali da će ići do ove mjere.”

Nazeer Gill je spalio otpadni papir i ušao u svoj dom kada je netko bacio primjerak Kur’ana u vatru, zbog čega je izgorjela muslimanska sveta knjiga, rekao je Irfan Gill.

“Doznali smo za incident oko 8 ujutro kada su s džamijskih zvučnika objavljene objave pozivajući ljude da se okupe na mjestu događaja”, rekao je za Christian Daily International-Morning Star News. “U roku od nekoliko minuta, gomila se okupila ispred kuće mog ujaka i upala unutra.”

Istjerali su ga na ulicu i počeli ga udarati ciglama, kamenjem i palicama, kazao je.

NAJNOVIJE!