Srednjoškolcu uskraćena diploma zbog govora o Isusu “izvan scenarija”

U prošlosti je bilo nekih šturih maturalnih govora, a mnogima diplome nisu bile zadržane zbog prirode studentskog govora.

No ako u današnje društvo ubacite slavljenje Isusa Krista “izvan scenarija”, sigurno ćete “sve pokvariti”.

Upravo se to dogodilo Micahu Priceu koji je nedavno diplomirao u srednjoj školi Campbell County u Aleksandriji, Kentucky.

Price nije pozivao na revolucije, nije promovirao nasilje ili išta slično, već je slijedio svoju vjeru u poruku podrške i ljubavi.

“Razrede, prije nego što još jedna riječ napusti moja usta, moram odati čast, hvalu i slavu mom Gospodinu i Spasitelju Isusu Kristu”, rekao je Price na ceremoniji dodjele diploma održanoj u Truist Areni na Sveučilištu Northern Kentucky, prenosi Charisma News.

Da je ovo rečeno u srednjoj školi u Seattleu, Washingtonu, prosvjednici bi možda upali na pozornicu na sam spomen Isusa, ali nije. Bilo je to u Kentuckyju, a Priceove riječi popraćene su burnim pljeskom.

„Moj Gospodin i Spasitelj vaš odgovor.”

„Koji nam samim svojim riječima kaže da je On svjetlo, On je put, istina i život. Razredi, bilo tko u publici danas, ovdje sam da vam kažem da ako nemate nijednu od tih stvari u svom životu i ne možete pronaći odgovor, onda je moj Gospodin i Spasitelj vaš odgovor.”

Kako se usuđuje.

U pravom modernom akademskom stilu, školska uprava nije bila nimalo zadovoljna njegovom neodobrenom porukom, iako je njegovo zahvaljivanje i slavljenje Isusa bilo u odobrenoj verziji njegova govora.

Price se suočio sa školskim službenikom i objavio je video na TikTok-u u kojem je podijelio taj susret.

@priceproduction

High school am i right

♬ original sound – Micah price

“Nakon što je govor završio, ušao je jedan od ravnatelja, potapšao me po ramenu, vrlo pristojno i profesionalno mi rekao da ću morati izaći pred odbor i objasniti što sam napravio jer sam promijenio scenarij”, prisjetio se Price.

Uprava je rekla da je Priceovo odstupanje od njegovog unaprijed odobrenog govora, koji je bio poticaj drugima da prihvate Isusa kao svog Gospodina i Spasitelja, rezultiralo početnim uskraćivanjem njegove diplome.

“Svim je govornicima rečeno da bi odustajanje od predanog govora ili bilo koji neplanirani izbor na maturi mogao imati posljedice kao što bi imali na bilo kojoj školskoj svečanosti”, rekla je nadzornica Shelli Wilson za WKRC.

“Izvanprogramski izbori kao što su govor, znakovi i kape u prilog bilo kojoj stvari ili vjeri, ubacivanje neprikladnog jezika ili političke izborne izjave mogu dovesti do nečeg drugog osim ovog izljeva kršćanske vjere.”

Price je otkrio da je cijeli njegov dio govora izvan scenarija bio u njegovim izvornim spisima, ali da su školski dužnosnici htjeli da se to ukloni.

Hvala Bogu, nakon Dan sjećanja, Price je primio svoju diplomu dok je zahvaljivao Gospodinu na uslišanim molitvama.

1 KOMENTAR

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Egzorcist
4 mjeseci prije

Svaka čast,hvala i slava našem jedinom Gospodinu ,Spasitelju i Bogu Amen

NAJNOVIJE!