Sotonistička ulična predstava u Francuskoj šokirala kršćane

Predstava je izazvala veliku zabrinutost zbog svojih brojnih sotonističkih i ezoteričnih referenci.

Na kraju listopada, u ulicama Toulousea, Francuska, bit će održana urbana opera La porte des TénèbresVrata tame. Ova predstava izazvala je veliku zabrinutost zbog svojih brojnih sotonističkih i ezoteričnih referenci.

Kao odgovor na to, nadbiskup Toulousea, Guy de Kerimel, odlučio je 16. listopada posvetiti grad i biskupiju Presvetom Srcu Isusovu, kako bi zaštitio grad od “mračnih prijetnji”, piše Aleteia.

Ime ove predstave, koja će se izvoditi od 25. do 27. listopada, dovoljno je sugestivno, no ponajviše njen sadržaj uznemiruje nadbiskupa. “Nad našim svijetom nadvijaju se tamni oblaci”, izjavio je.

Foto: Campagnie Le Machine/X.com

Demoni i goruće crkve

Ova “urbana opera”, financirana od strane grada, uključivat će velike pokretne skulpture, poput Minotaura, njegove polusestre paučice Ariadne te Lilith, polužene poluškorpionske figure koju organizatori opisuju kao onu koja “kontrolira prolaz između našeg svijeta i podzemlja.” (Lilit je izvorno demonska figura iz židovskog folklora.)

Na plakatu koji najavljuje predstavu, tri divovska protagonista okružena su mnoštvom uznemirujućih simbola: crkve koje gutaju plamenovi, hodajući kosturi, anđeo na jednoj strani, crvena stvorenja s glavom teleta na drugoj…

“Postoje ljudi koji uživaju gledati horor filmove, ali za to morate platiti. Ako ne želimo gledati sve to, jednostavno ćemo se morati zatvoriti u kuću na tri dana. Veličina tih struktura čini bijeg od ovog tužnog prizora gotovo nemogućim”, rekao je nadbiskup de Kerimel za Aleteiju.

François Delarozière, redatelj ove urbane predstave iz skupine Compagnie de la Machine, odbacuje optužbe o sotonističkim referencama.

“Mi pričamo priču o ljubavi, smrti, životu i zagrobnom životu, koristeći velike mitove koji su oblikovali stoljeća (…) Svi imamo pravo reći što želimo i mislimo, ali nemamo pravo cenzurirati ili zabranjivati”, rekao je za AFP.

Tri čudesna znaka

Međutim, prolog opere donosi jezive tonove: “Izgnana iz Vrtova Hesperida, Lilit, žena-škorpion, pronašla je utočište u dubinama Zemlje. Oslobođena od strane Hada, kralja podzemlja, luta od grada do grada u potrazi za prokletim dušama kako bi povećala svoje sljedbenike i moć… Skupljajući čudesne znakove, pokušava otvoriti prolaz prema onostranom.”

Prva scena prvog čina, koja će se izvesti 25. listopada, prikazuje “tri čudesna znaka”, među kojima su “Sotonin križ, Luciferov Sigil i znak zvijeri.”

Katolici nisu jedini koji izražavaju neslaganje s ovom predstavom na ulicama “ružičastog grada.”

Protestantska zajednica također je izrazila svoje nezadovoljstvo: “Volimo Toulouse zbog njegove povijesti, kulture i dinamike… Toulouse je život, radost i ljepota! Međutim, crkveni predstavnici šokirani su i uznemireni izborom teme za ovaj događaj, koji prikazuje Toulouse kao ‘vrata tame'”, reagirali su predstavnici Francuske protestantske federacije.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!