Smrt stanovnika Gaze dosegla je biblijske razmjere. Kršćani moraju govoriti protiv toga!

Zašto se kršćanski glasovi ne čuju više, ujedinjeniji u vapaju, u obrani nevinih civila koji se svakodnevno ubijaju u Gazi?

Neki anglikanski biskupi kolektivno su i pojedinačno pojačali svoj pritisak na Izrael od relativno malodušne izjave Biskupskog doma na početku sukoba, potaknutog terorističkim zločinima Hamasa nad Izraelom u listopadu 2023. Papa je također bio je čvrsto dosljedan u svojim zahtjevima za prekid vatre, piše Premier Christanity.

Ali najveći dio ovih napora bio je usmjeren na uvjeravanje Izraela da odustane od agresije. Ovo je sramota i čovjek se pita zašto je to tako.

Jedan od razloga mora biti strah od pothranjivanja snažne podvodne struje zapadnog antisemitizma, koji povezuje napad na Izrael s globalnim Židovstvom. Razumljiva je povijesna osjetljivost na to kroz ono što bismo u ovom kontekstu mogli nazvati kršćanskim svijetom.

Unatoč tome, svakodnevni pokolj stanovnika Gaze, koji u iznosi grotesknih 26.000 (većinu čine žene i djeca neborci), i raseljavanje gotovo dva milijuna ljudi, grozota je biblijskih razmjera.

Prag rasprave o moralnoj jednakosti s Hamasovim masakrima nad Izraelcima odavno je prijeđen. Ubijanje se mora zaustaviti. Blaženstva evanđelja kažu da su mirotvorci blagoslovljeni, “jer će se sinovima Božjom zvati” (Matej 5,9). To vrijedi bez obzira jesu li djeca židovska, muslimanska ili kršćanska.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!