Školski kapelan otpušten nakon što je učenicima rekao da se ne moraju slagati s LGBT ideologijom

Državno tijelo koje odlučuje jesu li odrasli prikladni za rad s djecom ne smije ništa poduzeti protiv školskog kapelana koji je otpušten nakon što je učenicima rekao da se ne moraju slagati s LGBT ideologijom.

Služba za otkrivanje i zabranu (DBS) rekla je da “ne bi bilo prikladno” poduzeti mjere protiv dr. Bernarda Randalla.

51-godišnjeg zaređenog kapelana Crkve Engleske otpustio je koledž Trent u Derbyshireu nakon što je održao propovijed učenicima u školskoj kapelici u kojoj je izrazio službeni stav Crkve o braku i ljudskoj spolnosti.

Također je izrazio zabrinutost zbog obuke koju je u školi organizirala LGBT dobrotvorna organizacija Educate and Celebrate u kojoj se osoblje poticalo da skandiraju “razbij heteronormativnost”.

DBS je sada treće tijelo koje nije poduzelo ništa u vezi s preporukama od strane koledža nakon što je dr. Randall odobren od strane vladinog programa za borbu protiv terorizma i Agencije za regulaciju nastave (TRA), prenosi Christian Today.

Unatoč tome, Engleska crkva biskupije Derbyja, nakon što je provela vlastitu sigurnosnu istragu o dr. Randallu, zaključila je da on predstavlja “umjereni rizik za djecu” i ranjive odrasle osobe. Bizarno, tim biskupije za zaštitu zaključio je da je “sama Crkva faktor rizika”. Od tada mu nije dopušteno sudjelovati u crkvenim službama.

Andrea Williams, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra (CLC), koji podržava dr. Randalla, rekla je da je Engleska crkva podbacila.

“Umjesto da brane Bernarda, koji je jednostavno podržavao vlastiti nauk Crkve, crkvene su vlasti su ga odbile obraniti. To se sada mora promijeniti”, rekla je.

U svojoj propovijedi Bernard je podijelio biblijsko učenje o braku i ljudskoj prirodi. Objasnio je da su kršćani uvijek pozvani voljeti svoje bližnje bez obzira na to koliko se s njima ne slažu.

NAJNOVIJE!