Škola u Švedskoj zabranila učeniku da nosi križ na fotografiji

Dječak je bio šokiran i posramljen, ali je poslušao i stavio križ u džep.

Petnaestogodišnjem učeniku nije bilo dopušteno nositi križ tijekom grupnog fotografiranja u jednoj švedskoj školi ranije ove jeseni, dok su drugi učenici smjeli nositi svoje vjerske simbole.

“Nosio sam ljubičasti džemper s ovratnikom, a križ mi je visio izvana. Imao sam prilično dugačak lanac i metalni križ s Isusom na njemu”, ispričao je dječak.

Prema riječima petnaestogodišnjaka, koji je želio ostati anoniman, ženska fotografkinja ga je zamolila da skine križ, navodeći da bi bilo uvredljivo uključiti ga na školskoj fotografiji. Dječak je bio šokiran i posramljen, ali je poslušao i stavio križ u džep.

“Nisam tip osobe koja se voli svađati. Dao sam joj značajan pogled kako bi razumjela da mi je to bilo čudno. Znam da oni koji nose veo nisu morali skinuti svoje simbole. Naravno, ne želim da se to dogodi nikome, ali ako sam ja morao skinuti križ, isto bi se trebalo primijeniti i na druge vjerske simbole”, objasnio je dječak.

Petnaestogodišnjak kaže da su on i njegova obitelj aktivni članovi Švedske crkve te da svi u razredu već dugo znaju da je kršćanin, što je u potpunosti prihvaćeno i bez problema.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!