Sestre od 13 i 18 godina otete i prisilno udane za muslimanske otmičare

Obitelj je prijavila nestanak policiji, ali nije dobila pomoć.

Visoki sud u Pakistanu izdao je nalog policiji da spasi dvije kršćanske sestre, 13-godišnju Nehu Javed i 18-godišnju Sanehu Javed, koje su otete, prisilno preobraćene na islam i udane za svoje otmičare, rekao je odvjetnik obitelji.

Sestre su otete 23. srpnja u Pattoki, u okrugu Kasur. Njihova obitelj prijavila je nestanak policiji, ali nije dobila pomoć, pa su sestre počeli tražiti sami.

Sud je naredio policijskom načelniku da pronađe djevojke koje su u braku s dvojicom braće, Muhamedom Zainom i Muhamedom Alijem.

Obitelj je 29. srpnja dobila slike islamskih dokumenata o obraćenjima i vjenčanju. Neha, koja ima 13 godina, bila je lažno predstavljena kao 19-godišnjakinja.

Majka djevojaka, Sumera Bibi, izjavila je kako je obitelj pod pritiskom da odustane od slučaja. Optuženici su napali njezina supruga kada ih je suočio. Bibi je dodala da je njihova financijska situacija otežala potragu, ali vjeruju u sudsku pravdu.

Provincijska vlada Punjaba nedavno je predložila zakon kojim bi minimalna dob za brak bila povećana na 18 godina, što bi pomoglo u borbi protiv dječjih brakova.

Aktivisti za ljudska prava ističu kako su potrebne dodatne izmjene kako bi zakon bolje zaštitio manjinske djevojke.

Pakistan je sedmi na popisu zemalja gdje je najteže biti kršćanin.

NAJNOVIJE!