Russell Brand: “Kršćanin sam već mjesec dana i to je velika promjena”

Russell Brand nazvao je svoj prvi mjesec kao kršćanin “prekrasnim” i “velikom promjenom”.

Glumac i komičar, koji se suočava s ozbiljnim optužbama za nedolično seksualno ponašanje, podijelio je svoje misli sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama nakon svog krštenja prošlog mjeseca.

48-godišnjak je kršten u rijeci Temzi nakon što je nekoliko mjeseci istraživao kršćanstvo. U krštenju mu je pomogao TV voditelj i pustolov Bear Grylls.

U videu na TikToku, Brand je rekao da “puno uči” i da ima još mnogo toga za naučiti, ali da je dosadašnje putovanje bilo “prelijepo”.

“Kršćanin sam već mjesec dana i to je velika promjena”, rekao je.

Razmišljao je o tome što za njega znači pokajanje i kako se osjeća kao da je u “bitci” sa samim sobom, ali također može primiti milost i ljubav kroz Isusa.

„Kajanje, pokajanje, znači da se morate stalno mijenjati i priznavati da sam u borbi protiv sebe, da se trebam predati uvijek prisutnom, unutarnjem i dostupnom Isusu, da je milosrđe nešto što mi je dano, darovano mi je, s čime živim kroz ljubav, a ne nešto što mogu nekako osvojiti ili postići čineći dobra djela”, rekao je.

Unatoč ovoj borbi, rekao je da se osjeća kao da postoji “unutarnje prosvjetljenje” koje ga sada vodi kad god se osjeća “u nedoumici” ili kao da je “sebičan ili bezobziran ili stavlja sebe na prvo mjesto ili ne razmišlja o tome kako mogu biti bolji prema drugima narod”.

Zatim je rekao da voli “jednostavnost” kršćanske vjere i Boga koji je došao na zemlju kao čovjek i žrtvuje se.

NAJNOVIJE!