Prezbiterijanska “pastorica” smatra da bi Isus danas rekao: “Blago onima koji prekinu trudnoću, jer će biti poznati po svojoj dobroti!”

Rebecca Todd Peters, profesorica, autorica i pastorica ​​Prezbiterijanske crkve u SAD-u koristi svoju propovjedaonicu za propovijedanje o prekidu trudnoće.

Ona osuđuje kulturu “stigme i srama” zbog prekida trudnoće. I sama je, ranije, podijelila pred crkvom svjedočanstvo da je dva puta pobacila. Evo što je rekla:

“Kao žena koja je rodila dvoje djece, mogu tvrditi da sam tijekom tih trudnoća osjećala nešto sveto kako se događa u mom trudnom tijelu. Također mogu potvrditi da sam osjećala Božju prisutnost uz sebe dok sam donosila odluku o prekidu dvije trudnoće. I nisam osjećala ni krivnju, ni sram, ni grijeh”, prenosi Not the Bee.

Zagovornici pobačaja tvrde da Biblija ne govori o pobačaju, tako da odluka treba biti na pojedincu. Biblija jasno kaže u Izlasku 23, 7 i Izrekama 6, 16-17 da je pogrešno ubijati nedužna ljudska bića. Izreke 6 govore da Bog mrzi ruke koje prolijevaju nevinu krv. Bog smatra život nerođenog jednako vrijednim kao i život odraslog čovjeka.

Ali, pastorica je nedavno još jednom šokirala javnost rekavši da bi moderna Propovijed na gori uključivala blagoslov za pobačaje. Izjavila je: “Blago onima koji prekinu trudnoću, jer će biti poznati po svojoj dobroti.”

Prekid trudnoće jednostavno je blaži način da se kaže “ubiti svoje dijete”. Sigurni smo da Propovijed na gori nije šutjela o pobačaju, jer je Isus rekao u toj propovijedi: “Čuli ste da je rečeno starima: Ne ubij! Tko ubije, bit će podvrgnut sudu. A ja vam kažem: Svaki koji se srdi na brata svoga, bit će podvrgnut sudu …” (Matej 5, 21-22)

NAJNOVIJE!