Poznati talijanski svećenik tvrdi da Franjo nije papa u viralnoj propovijedi

Svećenik je također naglasio kako vjeruje da je papa Franjo heretik te je citirao nekoliko heretičkih izjava i objava.

Poznati talijanski svećenik otac Giorgio Maria Faré rekao je u propovijedi od 13. listopada, koja sada ima preko 38.000 pregleda, da vjeruje da Franjo nije pravi papa jer papa Benedikt XVI. nije u potpunosti dao ostavku na svoju dužnost.

Faré tvrdi da Benedikt nije ispravno podnio ostavku na papinstvo i da je ostao papa do svoje smrti 2022. Svećenik je također optužio da je papa Franjo sumnjivo izabran i da Benedikt namjerno nije podnio ostavku.

Faré je započeo svoju propovijed objašnjavajući da je posljednjih godina proveo mnogo vremena sagledavajući stanje Crkve i nakon mnogo molitve i razmišljanja došao je do neugodnog zaključka.

„[Svećenik] mora izabrati hoće li propovijedati ono što Sveto pismo i Crkva oduvijek naučavaju ili će se pridržavati onoga što takozvani papa Franjo naučava u svom redovnom učiteljstvu. Da, dobro ste razumjeli. Rekao sam takozvani papa Franjo. Ono što vam danas govorim… jest da više od jedanaest godina na Petrovoj stolici sjedi čovjek kojeg većina priznaje kao Papu, ali on nije, međutim, legitimni Papa”, rekao je Faré.

Faré se zatim zadubio u pitanje zašto vjeruje da je ostavka pape Benedikta XVI. nevažeća, naime da je to bila izjava, a ne formalna abdikacija, te da joj nedostaje čin ostavke.

Svećenik je potom istaknuo da je Benedikt za svoju službenu ostavku izabrao naslov Declaratio, odnosno “Deklaracija” umjesto “ostavka” ili “abdikacija”.

Svećenik je također naglasio kako vjeruje da je papa Franjo heretik te je citirao nekoliko heretičkih izjava i objava, poput Amoris Laetitia, u kojoj je Franjo otvorio vrata dopuštanju parovima u preljubničkim vezama da prime svetu pričest, Deklaracije iz Abu Dhabija, u kojoj Franjo je rekao da je “raznolikost religija” “po volji Boga”, te Franjina nedavna izjava na međureligijskom sastanku u Singapuru da je “svaka religija način da se dođe do Boga”.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!