Pastor uhićen nakon što je komentirao islam i biološki spol

Svijet sa šokom gleda na turobno stanje slobode govora u UK.

Kršćanski pastor uhićen je nakon što je komentirao islam i binarnu prirodu spola dok je propovijedao na ulici ispred Sveučilišta Bristol.

Odgovarajući na pitanje muslimanskog člana javnosti, Dia Moodley je rekao kako vjeruje da postoje razlike između moralnih standarda Boga islama i kršćanskog Boga.

Tijekom svog propovijedanja također je izrazio uvjerenje da je Bog stvorio ljude muško i žensko i da tu istinu ne treba poreći.

Savez za obranu slobode (ADF UK), koji podržava g. Moodleyja, rekao je da ga je policija Avona i Somerseta uhitila i držala u pritvoru 13 sati u ožujku.

Organizacija je rekla da je g. Moodley gurnut sa svog povišenog postolja i da mu je iz ruku otet znak prije nego što su ga uhitili nadležni policajci.

Četiri njegova znaka predana su osoblju Sveučilišta u Bristolu, koje ih je bacilo prema uputama časnika.

Država ne bi trebala braniti slobodu govora

Reagirajući na incident, g. Moodley je rekao: “Dvoslojna policija nažalost nije fikcija ili neka teorija zavjere, to je stvarnost koju kršćani u Ujedinjenom Kraljevstvu doživljavaju godinama.

Država ne bi trebala odlučivati ​​o kojim se religijama i ideologijama ne smije raspravljati ili kritizirati u javnosti. Rezultat je normalizacija dvoslojnog društva u kojem se neka uvjerenja i ideologije cijene i štite, dok se druga potkopana i stavljena izvan zakona.

Svijet sa šokom gleda na turobno stanje slobode govora u UK. Ono što se meni dogodilo odražava širi trend povećanja državne cenzure u UK i širom Zapada.”

ADF UK podržava gospodina Moodleya u podnošenju pritužbe protiv Avona i Somerset policije. Već je dobio ispriku zbog odlaganja njegovih znakova. Oni su komentirali cijeli slučaj:

“Svi moraju biti tretirani jednako pred zakonom. Sloboda govora ne može biti vlasništvo onih koji izražavaju društveno progresivne ideale. U demokratskom društvu svatko mora imati pravo na mirno izražavanje svojih temeljnih uvjerenja, čak i kada se ta uvjerenja smatraju kontroverznim ili kritiziraju druge religije i sustavi vjerovanja.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!