Pastor priznao ‘moralni pad’: Vjernicu je počeo zlostavljati s 12 godina

Robert Morris, osnivač crkve Gateway u Southlakeu u Teksasu, koja tjedno privlači oko 100.000 vjernika, priznao je “neprikladno seksualno ponašanje s mladom damom” prije više od 35 godina dok je bio mladi pastor.

Priznanje je uslijedilo nakon što ga je žena optužila da ju je zlostavljao više godina, počevši kad je imala 12 godina.

“Kad sam bio u svojim ranim dvadesetima, bio sam uključen u neprimjereno seksualno ponašanje s mladom damom u domu u kojem sam boravio. Bilo je to ljubljenje i maženje, a ne snošaj, ali bilo je pogrešno. Ovakvo se ponašanje dogodilo u nekoliko navrata tijekom sljedećih nekoliko godina,” rekao je Morris u izjavi za The Christian Post.

U ožujku 1987. ova situacija je iznesena na vidjelo

“Od tada sam hodao u čistoći i odgovornosti na ovom području,” dodao je Morris.

Objasnio je da se vratio u službu u ožujku 1989., dvije godine nakon što je njegovo zlostavljanje razotkriveno. Nadalje je naveo da su se on i njegova supruga susreli sa žrtvom i njezinom obitelji u listopadu 1989.

“Tražio sam njihov oprost i oni su mi oprostili”, rekao je Morris.

Kada je CP kontaktirao žrtvu, 54-godišnja žena potvrdila je detalje u izvješću, ali je inzistirala da nije bila “mlada dama” kad ju je Morris počeo zlostavljati.

“Imala sam 12 godina. Bila sam djevojčica. Vrlo nevina djevojčica. I on je doveden u naš dom. On i njegova žena, Debbie, i njihov sinčić, Josh”, rekla je.

“To je trajalo puno godina. Kaže da nije bilo spolnog odnosa, ali je dirao svaki dio mog tijela i uvlačio svoje prste u mene, što sada razumijem da se smatra oblikom silovanja. Bila sam nevina 12-godišnja djevojčica koja nije znala ništa o seksualnom ponašanju.”

Žena tvrdi da ju je pastor Morris više puta zlostavljao u Teksasu i Oklahomi, a supruzi je često govorio da ju je samo “savjetovao” tijekom zlostavljanja.

Kad je napunila 16 godina, Morris joj je rekao da će je odvesti van svojim autom i pokušati imati spolni odnos.

U to vrijeme Morris je bio pastor u crkvi Shady Grove, koja će s vremenom postati crkva Gateway, stoji u izvješću.

Žena je na kraju povjerila što joj se događa bliskom prijatelju, koji ju je potaknuo da to ispriča svojoj obitelji. Kad je njezin otac saznao, rekao je vodećem pastoru u crkvi Shady Grove da će, ako Morris ne “izađe iz službe”, angažirati policiju. Ta je prijetnja natjerala Morrisa da odstupi na dvije godine.

Starješine crkve Gateway rekli su da je Morris bio otvoren u vezi svoje prošlosti i da vjeruju da je na biblijski način vraćen u službu.

NAJNOVIJE!