Pastor i članovi obitelji živi spaljeni u islamističkom napadu nakon što su muslimane doveli Kristu

Muslimanski seljaci u istočnoj Ugandi spalili su pastora i njegovu obitelj do smrti nakon što je doveo tri muslimana Kristu, rekao je pastorov brat.

Pastor Weere Mukisa, njegova 25-godišnja supruga Annet Namugaya i njihove dvije kćeri, 7-godišnja Judith Banirye i 4-godišnja Sylvia Bamukisa, stradali su kada su napadači zapalili njihov dom malo prije 3 sata ujutro 13. listopada, rekao je brat crkvenog vođe, James Tusubira. Pastor Mukisa imao je 30 godina.

Tragični napad dogodio se u selu Kibale. Pastor Mukisa doveo muslimane Kristu u rujnu. Svjedočio im je o spasonosnoj vjeri u Spasitelja Isusa Krista i Njegovoj žrtvi na križu.

“Kada su se tri mlada muslimana obratila na kršćanstvo, moj brat je počeo primati prijeteće poruke da treba prekinuti svaki kontakt s trojicom mladih obraćenika, te da je takav čin protiv učenja islama”, rekao je Tusubira za Morning Star News.

Tusubira je rekao da je vidio plamen i dim kako dolaze iz obiteljske kuće u 2:48 ujutro.

“Odjurili smo na mjesto incidenta i pronašli kuću zapaljenu, a pet su tijela izgorjela do neprepoznatljivosti”, rekao je. “Mnogi su ljudi počeli pristizati do zore. Ispred kuće su pronađene plastične boce s benzinom.”

Napadači su bili iz susjednog sela i bili su poznati pastoru

Ubojstva su prijavljena policiji u Kibaleu. Policajci su bili u potrazi za osumnjičenicima koji su pobjegli. Mještani su bili u velikom šoku i strahu zbog jezivog napada.

“Molite se za nas kako bi ovi radikalni muslimani koji su uništili mog brata i cijelu obitelj mogli biti optuženi”, rekao je Tusubira.

1 KOMENTAR

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Tvigi
2 sati prije

Žalosti. Da dodji Gospode Isuse. Samo poremećena religija može ugrožavati živote ljudi. Što se vjere tiče, Biblija i kršćanstvo broj jedan u svijetu, sve ostalo je put propasti.

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!