Papa Franjo se susreo s pro-LGBT svećenikom prije Sinode o sinodalnosti

Samo nekoliko dana prije Sinode o sinodalnosti, papa Franjo se još jednom susreo s istaknutim svećenikom, zagovornikom LGBT zajednice, ocem Jamesom Martinom.

Iako pojedinosti susreta nisu bile uključene u Papin privatni kalendar, vijest o susretu otkrio je sam Martin putem društvenih mreža.

“Zahvalan sam na današnjem posjetu Svetom Ocu, jer smo imali prekrasan, produbljen razgovor u Casa Santa Marta. Tako sam zahvalan na njegovoj ljubaznoj dobrodošlici”, napisao je Martin.

Martin nije dao više detalja, niti je Vatikan ponudio bilo kakve informacije o susretu.

Poziv za sudjelovanje na Sinodi

Martina je papa Franjo osobno odabrao za sudjelovanje na Sinodi o sinodalnosti, koja će trajati od 4. do 29. listopada. Isusovački svećenik bit će nebiskupski član Sinode s pravom glasa, piše LifeSiteNews.

Pišući neposredno prije susreta s Papom, Martin je izrazio svoje mišljenje o nadolazećem jednomjesečnom događaju.

“Dakle, moja je glavna nada da svi možemo ‘hodati zajedno’ otvorenih umova i srca. To će zahtijevati puno molitve i povjerenja, budući da će mnogi od nas dolaziti iz različitih kultura i gledišta”, napisao je.

Martin je dodao kako se nada da će podijeliti neke priče iz zajednica u kojima služi. Naravno, to uključuje LGBTQ zajednicu, ali i, šire, razne zajednice u američkoj crkvi.

Ovo nije prvi put da se pro-LGBT svećenik susreo s papom Franjom, nego jednostavno posljednji u nizu susreta koji su Martina označili kao primatelja posebne papine naklonosti.

Unatoč njegovom dugogodišnjem radu u promicanju LGBT ideologije u neslaganju s katoličkim učenjem, papa je Martina postavio za člana Dikasterija za komunikacije.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!