Papa Franjo se sastao s luteranima: “Isus Krist je srce ekumenizma”

Papa Franjo jučer je u Vatikanu primio izaslanstvo Svjetske luteranske federacije i istaknuo kako je “Isus Krist srce ekumenizma”.

U svom govoru tijekom audijencije održane u Apostolskoj palači u Vatikanu, papa je ovaj susret nazvao “važnom gestom ekumenskog bratstva”.

Papa je podsjetio na posjet ovog izaslanstva Rimu prije tri godine kada su razmišljali o nadolazećoj 1700. obljetnici Prvog nicejskog sabora 2025. kao ekumenskom događaju.

U tom kontekstu istaknuo je kako je to “lijep znak nade koji ima posebno mjesto u povijesti pomirenja između katolika i luterana”.

“Isus Krist je srce ekumenizma”, istaknuo je Franjo, istodobno napomenuvši da je “on utjelovljeno božansko milosrđe, a naše je ekumensko poslanje to svjedočiti”.  Također podsjetio na “Zajedničku deklaraciju o doktrini opravdanja”, potpisanu prije 25 godina kao “još jedan znak nade u našoj povijesti pomirenja”. Stoga je potaknuo svoje slušatelje da je čuvaju “u našem sjećanju kao nešto uvijek živo” i da ovu obljetnicu slave “kao blagdan nade”.

“Neka Bog nade bude s nama i nastavi svojim blagoslovom pratiti naš dijalog istine i ljubavi”, rekao je Franjo.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!