Papa Franjo razgovarao sa svećenicima koji su u mladosti bili žrtve zlostavljanja od strane svećenika

Papa Franjo primio je nekoliko svećenika iz zemalja njemačkog govornog područja koji su i sami bili žrtve seksualnog nasilja od strane svećenika u mladosti.

Susret je protekao u “posebnom ozračju”, rekao je svećenik Liudger Gottschlich portalu “VaticanNews”. “Otkrili smo da je vrlo zainteresiran, vrlo otvoren”, rekao je Gottschlich, kojeg je svećenik zlostavljao u dobi od jedanaest godina, a sada radi kao svećenik za one koji su pogođeni.

“Kao svećenici koji smo i sami doživjeli zlostavljanje, nalazimo se u teškoj situaciji u crkvi”, rekao je svećenik nadbiskupije Paderborn. “U idealnom slučaju trebali bismo biti nevidljivi jer stalno podsjećamo naše kolege na ovaj problem.” U Njemačkoj su ljudi napustili Crkvu “u desecima tisuća” zbog problema sa zlostavljanjem. “I stalno vas podsjećamo da ovo pitanje nije gotovo”, rekao je Gottschlich.

Svećenik je izvijestio da ih je papa primio u svojoj dnevnoj sobi. „Papa nas je snažno potaknuo da vlastite rane učinimo plodonosnima za pastoralni rad i da nastojimo što više djelovati iscjeljujuće. Susret je ujedno pokazao da ne treba šutjeti, ne dopustiti da nas se ponovno ušutka, nego ovu temu održati živom u Crkvi”, istaknuo je Gottschlich.

NAJNOVIJE!