NaslovnicaVijestiPapa Franjo poručio komičarima koji se zalažu za pobačaj da njihove šale...

Papa Franjo poručio komičarima koji se zalažu za pobačaj da njihove šale ‘nasmijavaju Boga’

Papa Franjo susreo se s istaknutim komičarima, uključujući Stephena Colberta, Whoopi Goldberg i Jimmyja Fallona koji se zalažu za pobačaj, i rekao im da njihove šale “nasmijavaju Boga”.

U petak ujutro, papa je primio oko 100 komičara iz 15 zemalja na privatnoj audijenciji, uključujući Stephena Colberta, Jimmyja Fallona, ​​Whoopi Goldberg, Conana O’Briena i Chrisa Rocka.

Heterodoksni otac James Martin, koji je prije bio prozvan “kapelanom” vulgarnog, ljevičarskog “Colbertovog izvješća” Stephena Colberta, također je bio prisutan na događaju.

“S poštovanjem gledam vas umjetnike koji se izražavate jezikom komedije, humora, ironije”, rekao je papa Franjo u svom obraćanju dvorani prepunoj poznatih komičara. “Koliko je tu mudrosti!”

“Od svih profesionalaca koji rade na televiziji, filmu, kazalištu, tiskanim medijima, s pjesmama, na društvenim mrežama, vi ste među najomiljenijima, najtraženijima, kojima se plješće”, nastavio je. “Svakako zato što ste dobri; ali postoji i drugi razlog: imate i njegujete dar nasmijavanja ljudi.”

“Zapamtite ovo”, rekao je Franjo publici tijekom svog govora. “Kada uspijete natjerati inteligentne osmijehe da dođu s usana makar i jednog gledatelja — ovo što ću sad reći nije hereza! — također izmamite osmijeh Bogu.”

“Koliko toga trebamo naučiti od vas!” proglasio je. “Smijeh humora nikada nije ‘protiv’ bilo koga, nego je uvijek inkluzivan, svrhovit, budi otvorenost, suosjećanje, empatiju.”

Franjina izjava da ovi komičari “nasmiju Boga” svaki put kad nasmiju nekoga može se činiti uvredljivom za pobožne katoličke uši, budući da su mnogi od tih komičara promicali i šalili se s objektivnim zlima poput pobačaja i homoseksualnog “braka”.

NAJNOVIJE!