Otvaranje crkve u bivšem ‘sex shopu’ privlači pozornost francuskih medija

Otvaranje nove evanđeoske crkve u francuskom gradu Besançonu privuklo je pozornost nacionalnog informativnog kanala Franceinfo.

Crkva je počela održavati svoja bogoslužja u prostorijama bivšeg ‘sex shopa’ nasuprot kolodvora u Besançonu.

“Nije mjesto ono što čini crkvu, već ljudi čine crkvu”, rekao je pastor Michel Marvane na nacionalnoj televiziji.

Marvane je zajedno sa svojim timom otvorio crkvu Le Tabernacle Besançon početkom siječnja. Osnovao je prvu crkvu Le Tabernacle u Dijonu 1992., a također je osnovao crkve u Beauneu, Nancyju i Lyonu.

Grupa Le Tabernacle dio je Nacionalnog vijeća evanđeoskih kršćana (CNEF), koje predstavlja više od 70% evanđeoskih protestantskih crkava u Francuskoj.

Duga potraga

Nakon 4 godine traženja izgradnje crkve u Besançonu, nećakinja Marvane i njezin suprug konačno su pronašli pravo mjesto.

“Bio je to izazov”, objasnila je Virginie Maccanin za Franceinfo. “Smiješno je da je to bivši sex shop, ali odabrali smo ga uglavnom jer je bio blizu kolodvora i dobro povezan javnim prijevozom”.

“Puno smo radili na renoviranju mjesta i prepravljanju stropova. Radovi su financirani donacijama, a prostori su u najmu”, istaknuo je pastor Marvane.

Crkva sada održava bogoslužja svake nedjelje popodne u 16 sati. Na prvom bogoslužju 7. siječnja bilo je nekoliko desetaka, a sljedeće nedjelje dvadesetak ljudi, prenosi Evangelical Focus.

NAJNOVIJE!