Otpušteni kršćanski učitelj upozorava ‘svaki je učitelj u opasnosti’ nakon gubitka sudskog spora

Bivši kršćanski učitelj matematike u Ujedinjenom Kraljevstvu izgubio je nakon što je podnio žalbu Vrhovnom sudu protiv zabrane nastave, upozoravajući da je “svaki učitelj u opasnosti” zbog dijeljenja osobnih uvjerenja u učionicama.

Zabrana je potvrđena zbog njegovog odbijanja da koristi zamjenice koje preferira transidentificirani student i komentara o homoseksualnosti.

Joshua Sutcliffe, bivši učitelj iz The Cherwell School u Oxfordu, suočio se s posljedicama Agencije za regulaciju nastave (TRA), koja je zaključila da je prekršio dužnosti zaštite tako što je koristio pogrešnu zamjenicu za trans učenicu te je osuduio homoseksualnost kao grešnu.

Visoki sud je podržao ovu odluku zbog “neprihvatljivog profesionalnog ponašanja”.

Sutcliffe planira podnijeti žalbu prizivnom sudu, tvrdeći da odluka prijeti slobodi nastavnika da izraze svoja uvjerenja bez posljedica.

U svojoj obrani, njegovi pravni zastupnici tvrdili su da zabrana predstavlja “neopravdano miješanje” u njegovu slobodu govora i vjerskog izražavanja.

Sutcliffe je rekao da ga je Bog podržao tijekom ove kušnje i da su mu biblijski stihovi o nevolji “oživjeli”.

Podržavajući Sutcliffea, izvršna direktorica Kršćanskog pravnog centra, Andrea Williams, istaknula je da je on žrtva pristranog sustava koji guši slobodu izražavanja kršćanskih uvjerenja o braku i spolu.

NAJNOVIJE!