NaslovnicaVijestiNigerijski pastor i supruga suočeni su s pogubljenjem od strane islamskih terorista

Nigerijski pastor i supruga suočeni su s pogubljenjem od strane islamskih terorista

Islamski teroristi u Nigeriji prijete da će ubiti lokalnog pastora i njegovu suprugu ako se ne ispune njihovi zahtjevi i ne plati otkupnina,

Pastor Paul Musa iz Crkve Krista u narodima (COCIN) u državi Borno, Nigerija, otet je zajedno sa svojom suprugom u svibnju 2023. Krajem lipnja ove godine islamski teroristi objavili su video koji prikazuje terorista s uperenim pištoljem na pastorovu glavu dok je molio za svoj život.

“Naši otmičari dali su ultimatum od tjedan dana za vas koji ste spremni osigurati naše oslobađanje, da učinite ono što je potrebno da ispunite njihove zahtjeve”, rekao je Musa u videu.

“Ako se u roku od tjedan dana ništa ne poduzme, ja i moja žena bit ćemo ubijeni. Moj apel je da učinite sve što možete u predviđenom roku da nas izbavite odavde ili da primite vijest o našoj smrti.”

Nije poznat točan datum kada je video objavljen, iako objavljena izvješća sugeriraju da je objavljen između 21. i 25. lipnja.

Otkupnina također nije javno poznata; ta ista izvješća sugeriraju da se kreće od 39.000 do 130.000 dolara.

Crkva je prikupila sredstva i ponudila teroristima određenu svotu novca, ali je odbijena kao nedovoljna.

Nigerija je šesta najopasnija zemlja za kršćane, prema godišnjoj Svjetskoj listi promatranja Open Doorsa. Iako kršćani čine 46 posto Nigerije, zemlja je većinski muslimanska.

NAJNOVIJE!