Najveća evanđeoska denominacija u SAD-u osudila izvantjelesnu oplodnju

Konvencija južnih baptista glasala je protiv in vitro oplodnje (IVF) ovaj tjedan, zahtijevajući od “vlade da obuzda” industriju.

Najveća evanđeosko-protestantska denominacija u SAD-u osudila je izvantjelesnu oplodnju i zbog razaranja ljudskih života velikih razmjera uključenih u proces i zbog toga što rađanje odvaja od bračne zajednice supružnika u braku.

S više od 13 milijuna članova diljem SAD-a, osuda IVF-a od strane Južne baptističke crkve mogla bi imati značajan pozitivan učinak pritiska na političare da ograniče ili eliminiraju industriju proizvodnje beba koja ubija milijune djece u ime “proizvodnje” bebe putem umjetnim sredstvima.

Južna baptistička denominacija čvrsto drži da osobnost počinje u trenutku začeća. S dosljednošću za koju se pokazalo da nedostaje republikancima koji su navodno “za život”, južni baptisti su nakon presude suda u Alabami protiv IVF-a izjavili da se “protive namjernom uništavanju ili čak bezobzirnom doniranju znanstvenim eksperimentima neimplantiranih ljudskih embrija stvoren u tipičnom IVF procesu.”

U priopćenju za tisak od 21. svibnja, Baptist Press je osudio IVF iz pro-life razloga, s obzirom na uništavanje ljudskih embrija koje se događa čak i kada je embrij uspješno implantiran, i zato što praksa odvaja rađanje od spolne zajednice supružnika u braku, koji je Bog odredio kao ispravan i jedini moralni način rađanja djece.

Evanđeoska crkva nadalje je tvrdila da praksa IVF-a komodizira djecu na način koji je suprotan njihovom ljudskom dostojanstvu.

NAJNOVIJE!