Muškarac seksualno zlostavljao mlade ljude dok je bio zaposlenik crkve

Riječ je o seksualnom nasilju, a osumnjičenik je muškarac koji je bio zaposlen u crkvi. Crkva je podnijela kaznenu prijavu.

Prema navodima policije, optuženi je od 1993. do 2013. radio u protestantskoj zajednici Sv. Martini u Bremen-Lesumu. Ondje se brinuo o konfirmantima i redovito organizirao slobodne aktivnosti za djecu i mlade. Od 2015. godine zaposlen je u odgojno-obrazovnom radu Evangeličke crkve u Bremenu.

Zlostavljanje: kada i gdje su se slučajevi dogodili

Prema navodima istražitelja, incidenti za koje se do sada saznalo tijekom istrage dogodili su se između 1997. i 2000. te 2002. i 2003. godine. Dogodili su se tijekom radionice za djecu u zajednici Sv. Martini te tijekom višednevne ekskurzije za mlade. Glasnogovornica policije rekla je da se mole svi koji mogu dati dodatne informacije da se jave kriminalističkoj službi.

Predstavnica crkve, Jutta Schmidt, rekla je da povratak optuženog na posao “ne dolazi u obzir”. “Potpuno razjašnjenje ove stvari i sve daljnje informacije koje bi mogle uslijediti naš su primarni cilj kao bremenske evangeličke crkve.” U tom smislu u potpunosti surađuju s istražnim vlastima. Informacije se također mogu predati crkvenom uredu.

NAJNOVIJE!