Mlada teniska zvijezda nakon pobjede: “Željela bih zahvaliti svom Gospodinu i Spasitelju, Isusu Kristu”

Mlada američka teniska zvijezda Cori “Coco” Gauff hvalila je Isusa na nacionalnoj televiziji nakon osvajanja naslova Master’s 1000 na turniru Cincinnati Open Sunday.

19-godišnjakinja je odnijela pobjedu sa 6-3, 6-4 nad 27-godišnjom češkom igračicom Karolinom Muchovom.

“Ovo je nevjerojatno. Pogotovo nakon onoga kroz što sam prošla u Europi ranije ovog ljeta. Jednostavno sam sretna što sam u ovom trenutku. Željela bih zahvaliti svom Gospodinu i Spasitelju, Isusu Kristu”, rekla je dok je gomila eruptirala u pljesak. “Provela sam mnoge noći sama, plačući i pokušavajući to shvatiti. Još uvijek imam puno toga za shvatiti, ali zahvaljujem Mu što me štitio.”

Pobjeda je bila emotivan trenutak.

“Ovo je nevjerojatno”, rekla je Gauff tijekom dodjele trofeja nakon teniskog meča. “Sretan sam što sam ovdje u ovom trenutku.

Rođena na Floridi četvrta je tinejdžerska finalistica turnira i prva nakon Vere Zvonareve 2004. Ona je također prva tinejdžerska prvakinja nakon 17-godišnje Linde Tuero 1968.

“Vau. kakav je ovo tjedan bio!” napisala je kasnije na Instagramu. “Osvojila sam svoju najveću titulu do sada prije dva tjedna i znate da sam je morala udvostručiti.”

Njezina posljednja pobjeda čini je šestom najboljom igračicom svijeta. Postignuće za koje je rekla da bi bilo nemoguće bez podrške njezinih roditelja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Coco Gauff (@cocogauff)

Mlada tenisačica zna da je Isus izvor svake nade

Coco je dospjela u središte nacionalne pozornosti nakon što je s 15 godina postala najmlađa kvalifikantica u povijesti Wimbledona. Šokirala je teniski svijet kada je u prvom kolu pobijedila Venus Williams.

Od tada se polako penje prema vrhu. Prošle je godine bila viceprvakinja French Opena 2022.

U svjetlu svih uspjeha, Gauff kaže da ostaje utemeljena na svojoj vjeri u Krista i molitvi.

U intervjuu za New York Times, ispričala je da se ona i njezin otac mole prije svakog teniskog meča.

Prije svakog moeča od moje 8. godine moj tata i ja izgovaramo molitvu zajedno, rekla je. “Zapravo se ne molimo za pobjedu, samo da ja i moj protivnik ostanemo sigurni. Nakon meča samo sam zahvaljivala Bogu na ovoj prilici.”

Čak i u padovima svoje karijere, zna da je Isus njezin izvor nade.

“Pokušavam ostati pozitivna i ne dopustiti da negativne stvari previše utječu na mene”, rekla je za Style Magazine. “Moja mi vjera pomaže da ostanem usredotočena na svoje ciljeve i ono što želim postići.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!