Kršćanski propovjednik ubijen od strane muslimanskih ekstremista u Ugandi

Kršćanski propovjednik koji je primio prijetnje smrću od muslimanskih ekstremista ubijen je nakon što je vodio muslimane i druge Kristu u istočnoj Ugandi.

Tijelo evanđeliste Richarda Malinge pronađeno je navečer u močvari Kayete u selu Akisim A, u okrugu Butebo, nakon što je svom pastoru poslao poruku da je okružen muslimanima, rekli su izvori. Imao je 36 godina.

Baptistička crkva u okrugu Pallisa poslala ga je da posjećuje domove i dijeli evanđelje, rekao je njegov pastor.

Napustio je svoj rodni grad u okrugu Pallisa ujutro 17. lipnja kako bi govorio o Kristu u okrugu Butebo. Nekoliko ljudi povjerovalo je Kristu, uključujući neke radikalne muslimane, rekao je pastor njegove crkve.

“Navečer 17. lipnja primio sam kratku poruku od Malinge da su me okružili muslimani”, rekao je pastor, čije ime nije objavljeno iz sigurnosnih razloga. “Pisao sam mu nekoliko puta, ali nije bilo odgovora.”

Malinga je primao prijeteće poruke od muslimanskih ekstremista u Budaki, Kadami, Butebu i Pallisi, rekao je pastor.

Stanovnik područja pronašao je Malingino tijelo.

Napad je bio posljednji od mnogih slučajeva progona kršćana u Ugandi.

Ustav Ugande i drugi zakoni osiguravaju vjersku slobodu, uključujući pravo na propagiranje vlastite vjere i prelazak s jedne vjere na drugu. Muslimani ne čine više od 12% stanovništva Ugande, s visokom koncentracijom u istočnim područjima zemlje.

NAJNOVIJE!