Kršćanski fakultet prisiljava studentice da uklone ‘uvredljive’ lančiće s križićima

Profesorica je rekla studentici da skine križ koji joj je uvredljiv.

Prestižni metodistički ženski fakultet u Melbourneu zatražio je od svojih učenica da uklone lančiće s križićima jer bi mogle biti “uvredljive” za druge učenice.

Melbourne Methodist Ladies College osnovao je metodistička crkva Wesleyan 1882. Do 1978. ravnatelj je uvijek bio zaređeni svećenik.

Sada, kao što je studentica rekla Herald Sunu: “’Moja prijateljica je nosila križ, a bila je još jedna djevojka u našem razredu koja je rekla da smatra da je križ stvarno uvredljiv pa joj je profesorica rekla da ga skine.

Roditelji moje prijateljice, koji su vrlo religiozni, pokušali su dobiti odgovore od škole i rečeno im je ‘to nije dobar izgled za školu’.”

To je druga škola u Melbourneu koja je izazvala kontroverzu nakon što je odvojena škola dopustila učeniku da se “identificira kao mačka”.

Studentica Ladies’ Collegea rekla je: “Ovo bi trebala biti vjerska škola, ali oni slušaju mišljenje manjine, a ne redovne studente religije.”

Škola naplaćuje oko 39.000 dolara godišnje školarine za učenike 12. razreda. Ima strogu politiku odijevanja oko šminke, nakita i duge kose.

Glasnogovornik škole rekao je: “Duboko smo predani njegovanju kulture uključenosti, poštovanja i različitosti.

Naše kršćansko naslijeđe služi kao temelj za dobrodošlicu pojedincima svih vjera, kultura i podrijetla, njegujući okruženje u kojem svaki učenik ima podršku u izražavanju svog identiteta i uvjerenja.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!