Kršćanin, otac četvero djece, ubijen u Pakistanu

Dvadesetosmogodišnji kršćanin, otac četvero djece, ubijen je u Pakistanu.

Centar za pravnu pomoć, pomoć i nagodbu (CLAAS) kaže da je Marshall Masih napadnut u ranim jutarnjim satima 10. srpnja.

Prema njegovom ocu, Yaqoobu Masihu: “Dva muslimanska mladića ušla su u našu kuću s krova oko 4:20 ujutro. Ušli su s dva nepoznata sudionika.

Svi smo bili u dubokom snu kada su upali. Čim su došli do nas, počeli su pucati na mog sina iz različitih kuteva. Unatoč našim vapajima u pomoć, pucali su sve dok moj sin nije pao na zemlju smrtno ranjen. Susjedi su stigli nakon što su čuli pucnjavu i naše krike, no napadači su uspjeli pobjeći.”

Marshall je hitno prevezen u bolnicu u Lahoreu, gdje je podlegao ozljedama. Ožalošćena kršćanska zajednica u tom području odmah je izašla na ulice u znak prosvjeda, zahtijevajući brzu pravdu. Okupili su se na Mall Roadu, apelirajući na glavnog ministra Punjaba za hitno uhićenje počinitelja.

Prosvjednici tvrde da su napadači bili dileri droge koji su nedavno pušteni iz zatvora.

Marshall je bio jedini hranitelj svoje obitelji i vodio je malu trgovinu mješovitom robom iz njihove kuće, osiguravajući svoju ženu Mehdi, njihovog jednog sina i tri kćeri. Obitelj su članovi Katoličke katedralne crkve u Lahoreu.

Ovaj je incident potaknuo širu raspravu o sigurnosti vjerskih manjina u Pakistanu, pri čemu su mnogi pozivali na snažnije mjere za zaštitu ranjivih zajednica i osiguravanje brzog zadovoljenja pravde. Do sada nije bilo uhićenja.

CLAAS je međudenominacijska organizacija koja radi za kršćane koji su progonjeni zbog svoje vjere u Pakistanu.

NAJNOVIJE!