Kršćani u Libanonu otvaraju crkve i domove za izbjeglice s juga

Crkve i kršćanske organizacije nude pomoć i odgovaraju na traženje odgovora na prisilno raseljavanje tisuća obitelji.

Kršćani u Libanonu vidjeli su kako je sukob između izraelske vojske i Hezbollaha doveo do nacionalne krize.

Crkve i kršćanske organizacije nude pomoć i odgovaraju na traženje odgovora na prisilno raseljavanje tisuća obitelji koje bježe iz južnih regija Libanona.

Jedna od tih kršćanskih skupina je Baptistička crkva True Vine u gradu Zahlé (središnja regija pokrajine Beqaa). Himmelsperlen, kršćanska nevladina organizacija u Njemačkoj, koja blisko surađuje s ovom crkvom od 400 članova, koja je već bila aktivna u pružanju medicinske pomoći sirijskim izbjeglicama i drugim uslugama poput odjeće. True Vine također vodi školu za izbjeglice koja pohađa 600 djece: iz sigurnosnih razloga nastava je morala biti obustavljena.

Sada je, prema njemačkoj novinskoj agenciji Idea, najmanje 30 obitelji koje bježe od napada na jugu Libanona pronašlo utočište u ovoj baptističkoj crkvi. Ukupno 150 osoba ugošćeno je bilo u školi, crkvenim prostorijama ili u domovima članova crkve, javlja Evangelical Focus.

Unatoč činjenici da su napadi izraelskih snaga u njihovoj borbi s pripadnicima Hezbollaha u nekom trenutku ciljali grad Zahlé (uključujući susjedstvo bogomolje True Vine), regija je sigurnija od juga Libanona.

Margret Meier, predsjednica Himmelsperlen, rekla je za Idea da je vodstvo True Vine Baptističke crkve bilo u mogućnosti služiti obiteljima muslimanskog porijekla. “Privilegija je moći služiti šijitima u ime Isusovo”, izrazili su.

Ovih dana njemačka misija puni kontejner zalihama pomoći koja bi trebala stići u Libanon morskim putem.

Prema izvorima, u Libanonu postoje 32 baptističke crkve s ukupno 1600 članova. Stanovništvo zemlje je uglavnom muslimansko, ali se oko 30% stanovništva identificira kao kršćani.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!