Katolički svećenik kaže da u Crkvi ima puno čednih homoseksualnih svećenika

Isusovac James Martin, koji će sudjelovati na prvom zasjedanju Sinode o sinodalnosti kao sudionik kojeg je imenovao papa Franjo, rekao je da u Crkvi ima puno čednih gay svećenika.

U intervjuu za španjolske novine El Periódico, Martin je naglasio da je “ključno istaknuti da ovi svećenici vode čestit i celibatski život, kao i njihovi heteroseksualni kolege, i posvećuju svoje živote služenju u Crkvi. Vjerojatno je oduvijek bilo ovako”, prenosi CNA.

Po njegovu mišljenju, točan broj je “nemoguće” znati “zbog stigme koja još uvijek postoji” zbog koje su mnogi šutke patili zbog ismijavanja.

Svećenik, poznat po svom pro-LGBTQ aktivizmu unutar Katoličke crkve, rekao je da su mu oni koji su pripremili Instrumentum Laboris za Sinodu o sinodalnosti rekli da je “polovica biskupija diljem svijeta spomenula potrebu za većom dobrodošlicom i uključenošću” ovih osoba.

PROČITAJTE: Papa Franjo se susreo s pro-LGBT svećenikom prije Sinode o sinodalnosti

“Ovo nije ograničeno na Zapad”, dodao je Martin, “već je rašireno po cijelom svijetu. Međutim, ni to ne čudi. Što se više ljudi identificira kao LGBTQ, to je pogođeno više obitelji, župa i biskupija. Stoga postoji prirodan i rastući interes za to kako pružiti pastoralnu skrb LGBTQ zajednici.”

Upitan je li njegov cilj “nemoguća misija” zbog nazočnosti vrlo konzervativnih katolika na Sinodi, od kojih su neki visoko pozicionirani, Martin je komentirao: “Moj cilj je slušati Duha Svetoga, a mislim da bi to trebao biti cilj svih.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!