Katolički i anglikanski kršćani mole za kralja Charlesa nakon dijagnoze raka

Kršćani se mole za kralja Charlesa nakon što je Buckinghamska palača objavila da mu je dijagnosticiran rak. 

Vrsta raka nije otkrivena, ali je Buckinghamska palača potvrdila da je liječenje sada počelo.

“Tijekom nedavnog bolničkog postupka kod Kralja zbog benignog povećanja prostate, primijećeno je zasebno pitanje koje izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi identificirali su oblik raka”, stoji u priopćenju iz palače.

Dodaje se da je kralj “skroz pozitivan” u vezi s njim i “raduje se povratku na punu javnu dužnost što je prije moguće”.

“Njegovo veličanstvo odlučilo je podijeliti svoju dijagnozu kako bi spriječilo nagađanja i u nadi da može pomoći u razumijevanju javnosti za sve one diljem svijeta koji su pogođeni rakom”, zaključuje se u priopćenju.

Kralj se povukao s javnih dužnosti i vjeruje se da će neke od njegovih dužnosti preuzeti princ William.

Kršćanski se vođe mole da se kralj brzo oporavi, prenosi Christian Today.

Brojni kršćani mole za kraljev oporavak

Glavni tajnik Churches Together (Crkve zajedno) u Engleskoj, biskup Mike Royal, rekao je: “Svi u Churches Together u Engleskoj mole se za Njegovo Veličanstvo Kralja Charlesa III da se potpuno i brzo oporavi dok je podvrgnut liječenju raka. Neka Njegovo Veličanstvo i cijeli Neka kraljevska obitelj ojača u ovom trenutku.”

Biskup od Winchestera, Philip Mounstephen, rekao je: “Govorim u ime svih nas u biskupiji Winchester kad kažem da smo vrlo zabrinuti zbog bolesti Njegovog Veličanstva i uvjeravam njega i Kraljicu u naše molitve za njegov povratak u zdravi život.”

Gavin Calver, voditelj Evanđeoske alijanse UK, rekao je: “Žao mi je što je kralju Charlesu dijagnoza raka. Molimo se za brz i potpun oporavak i za sve one koji brinu o njemu u ovom teškom trenutku.”

Kardinal Vincent Nichols, poglavar Katoličke crkve u Engleskoj i Walesu, rekao je: “Žalostan sam saznanjem da se kralj Charles sada suočava s vremenom liječenja raka.

“U ime cijele katoličke zajednice u Engleskoj i Walesu, upućujem Njegovom Veličanstvu naše najtoplije želje i jamstvo da se ustrajno molimo za njegov potpuni i brzi oporavak. Bog blagoslovio Kralja.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!