Katolički biskup tvrdi da je papa Franjo proturječio ‘cijelom evanđelju’

Biskup Athanasius Schneider izjavio je da je papa Franjo proturječio “cijelom Evanđelju” tvrdeći da su sve religije putovi do Boga.

Govoreći s Raymondom Arroyom na EWTN-u, Schneider je komentirao kontroverznu izjavu pape Franje tijekom njegovog nedavnog putovanja u Singapur, kada je rekao: “Svaka religija je put da se dođe do Boga. Postoje različiti jezici za dolazak do Boga, ali Bog je Bog za sve.”

Kada ga je Arroyo upitao o ovoj izjavi, Schneider je bio jasan: “Ova izjava pape Franje očito je u suprotnosti s božanskom objavom i izravno krši prvu Božju zapovijed: ‘Nemoj imati drugih bogova osim mene’. To je toliko jasno, a ovakva izjava proturječi cijelom Evanđelju.”

Schneider je također podsjetio da je Isus rekao: “Nitko ne dolazi Ocu osim po meni”, naglašavajući da je Krist jedini put do Boga.

Papa Franjo izazvao je široku raspravu među katolicima zbog ove izjave, a kritike i zabrinutost ne jenjavaju iako su prošla dva tjedna od njegovih riječi izrečene na međuvjerskom susretu mladih u Singapuru.

Schneider je pozvao katolike da mole za papu Franju, da dobije milost poput apostola Petra, koji je nakon što je tri puta zatajio Krista, pokajao se i dao život za vjeru u svog Spasitelja i Gospodina.

Katolička Crkva uči da je “jedina prava Crkva koju je utemeljio Krist Katolička Crkva” te da svi moraju pripadati Crkvi kako bi bili spašeni. Ova je doktrina za katolike ostala nepromijenjena kroz stoljeća.

NAJNOVIJE!