Katoličke biskupije diljem SAD-a odbijaju služiti mise za Trumpa

Službenici crkve ponekad su objašnjavali da neće služiti misu ni za jednog političkog kandidata.

Katoličke biskupije diljem SAD-a odbijaju služiti mise za predsjednika Donalda Trumpa i druge političke kandidate.

Katoličke crkve od Philadelphije do Miamija i od Spokanea do Dallasa potvrdile su za LifeSiteNews da neće služiti misu za Trumpa, uz najčešće objašnjenje da se ne mogu miješati u bilo što političko zbog svog statusa oslobođenja od poreza.

Te su crkve često odbijale služiti misu za Trumpa čak i uz razumijevanje da bi se takva misa tražila za njegovu dušu, a ne za njegovu kampanju. Službenici crkve ponekad su objašnjavali da neće služiti misu ni za jednog političkog kandidata.

Pobožna katolkinja Shannon Haase ispričala je za LifeSiteNews kako je u biskupiji San Antonio njezina prijateljica pokušala podnijeti misnu molbu za “zaštitu i nebesko vodstvo Donalda Trumpa”, ali je odbijena, a njezina župa rekla joj je da ne mogu moliti za Trumpa poimence ali mogao moliti samo za “izbore” općenito.

Michael Hichborn s Instituta Lepanto komentirao je za LifeSiteNews da se “služenje mise za dobrobit osobe – bilo da se radi o političaru koji se kandidira ili ne – ne može tumačiti kao politički čin jer misa nije politička molitva.”

Predstavnici biskupija Santa Fe, New Mexico i Dallas, Texas potvrdili su za LifeSiteNews da se njihova službena politika nedopuštanja javnih misnih nakana za političke kandidate temelji na smjernicama Američke konferencije katoličkih biskupa (USCCB).

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!