Katedrala u Engleskoj će održati koncert koji je zgrozio kršćane

'To se ne bi dogodilo u džamiji'

Planovi katedrale u Peterboroughu da održi koncert na temu Ibize u studenom žestoko su kritizirani od strane svećenstva u Engleskoj crkvi.

Večer klasika Ibize trebala bi se održati na Dušni dan, a kritičari kažu da je katedrala izgubila povjerenje u svoju temeljnu misiju.

Govoreći za The Telegraph, velečasni Daniel French, koji je vikar Salcombea, rekao je da se događaj “ne podudara s kršćanskom porukom… Ovo nije poput Handelovog koncerta sa sirom i vinom u pauzi.

“Ne pokušavam biti snob, ali ovdje biste imali estetiku, dok će noć na Ibizi ispumpavati poruku hiper-individualizma i seksualne dopuštenosti. To mi se ne čini baš u redu.

Bio bih ciničan kada bi svećenici rekli da ovo dovodi ljude u crkvu. Ne vjerujem da je to koherentan oblik evangelizacije. Mnogi mladi odrasli koje susrećem traže vjeru koja je zahtjevnija i na mnogo načina tradicionalnija.

Ne mogu zamisliti da se ovo događa u džamiji.”

Crkve trebaju upućivati na Evanđelje i Križ

Velečasni Marcus Walker, rektor Great St Bart’s u londonskom Cityju, rekao je kako vjeruje da se crkve mogu staviti u svjetovnu upotrebu, ali samo ako se koriste da upućuju ljude na Evanđelje i križ.

Ovog vikenda, katedrala iz 12. stoljeća ugostila je live tribute show “Queen by Candlelight”. Krajem studenog ugostit će DJ-a i zvijezdu TV serije ‘Crveni patuljak’, Craiga Charlesa.

U objavi na društvenim mrežama, katedrala je to opisala kao “nezaboravnu noć dok vrti epski DJ set, miješajući klasični soul, funk i suvremene hitove. Ne propustite – ulaznice su u prodaji!”

Voditelj marketinga i komunikacija katedrale Paul Stainton rekao je da je račun za struju katedrale porastao za 120.000 funti što je ostavilo pred teškim izborima:

“Katedrale se same financiraju – ne dobivaju ništa od Engleske crkve. Da ne radimo druge stvari, ne bismo mogli preživjeti. Katedralu moramo koristiti onako kako je namijenjena, a to je mjesto bogoslužja, ali i mjesto okupljanja i radosti.”

Dušni dan je dan molitve i sjećanja na pokojne koji kršćani obilježavaju 2. studenog.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!