Kardinal osudio rodnu ideologiju kao ‘napad na razum i prirodu’

Kardinal Raymond Burke opisao je rodnu ideologiju i promjenu spola kao “napad na razum” i “na prirodu”.

U razgovoru sa Sveučilištem Tome Akvinskog (TAC), katoličkom institucijom za slobodnu umjetnost s kojom kardinal Burke ima dobre odnose, američki kardinal osvrnuo se na rodnu ideologiju i napade na obiteljski život.

“Danas je napad na sam razum i na samu prirodu”, rekao je. “Na primjer, reći da mogu promijeniti svoju narav: rođen sam kao muškarac i da mogu pomoću raznih kemikalija i sakaćenja od sebe napraviti ženu — to je napad na razum, na prirodu.”

Burke, koji je imao ključne uloge u Rimskoj kuriji oko 30 godina, pozvao je katolike da naviještaju učenja vjere.

“Dakle, Crkva mora nastaviti poučavati doktrine vjere u svoj njihovoj jasnoći, a to će nas dovesti do pitanja prirodnog zakona, dobrog poretka koji je zapisan u našoj samoj ljudskoj prirodi i koji moramo poštivati”, rekao je.

Takva uloga, primijetio je Burke, služi za isticanje “važnosti obrazovanja kakvo se daje na Sveučilištu Tome Akvinskog”, sada 53-godišnjem katoličkom koledžu usredotočenom na izvrstan nastavni plan i program knjiga.

Ova studija katoličke vjere i zapadne civilizacije “omogućuje nam uvid u ta najosnovnija pitanja, koja imaju veze s prirodnim zakonom, koja imaju veze s tim tko smo kao ljudska bića”, rekao je Burke.

“Svjedočili smo raspadu katoličkog načina razmišljanja, katoličke kulture”, požalio se kardinal. “To se jednostavno mora vratiti, a to će doći razumom i vjerom. To dvoje je uvijek u skladu jedno s drugim, jer Bog je Onaj Koji nam je dao dar razuma i blagoslivlja nas darom vjere.”

Burke je dugi niz godina bio značajan kritičar rodne ideologije i promicanja pobačaja u društvu, posebice u Americi.

NAJNOVIJE!