Zagrebačka profesorica zgrozila objavom o Trumpu nakon pokušaja atentata

Ana Horvat Vuković, profesorica ustavnog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, objavila je kontroverznu poruku na svom Facebook profilu nakon atentata na bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa: “Umalo. Više sreće drugi put.”

Ova izjava izazvala je burne reakcije jer je podsjećala na sličnu poruku dr. Karen Pinder, profesorice s kanadskog Medicinskog fakulteta, koja je napisala: “Do vr..ga tako blizu. Šteta.” Pinder je kasnije izbrisala svoju objavu, dok Horvat Vuković nije.

Inače, profesorica Ana Horvat Vuković rođena je 1984. godine u Rijeci, gdje je završila Prirodoslovno-matematičku gimnaziju “Andrija Mohorovičić”. Završni razred srednje škole pohađala je u SAD-u. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2007. godine i primila Dekanovu nagradu za najbolji studentski znanstveni rad iz ustavnog prava.

Profesorica Horvat Vuković poznata je po podršci LGBT zajednici. Komentirala je odluke Visokog upravnog suda vezane uz posvajanje djece od strane istospolnih parova, izražavajući svoju podršku. Također je izjavila da je “pravo na pobačaj ukorijenjeno u vrijednosnom sustavu hrvatskog društva.”, prenosi Narod.hr.

NAJNOVIJE!