Učenik u osnovnoj školi u Lici zaprijetio da će donijeti očev pištolj: Djeca i roditelji su u strahu

U jednoj osnovnoj školi u Lici došlo je do ozbiljnog incidenta kada je učenik zaprijetio da će donijeti očev pištolj i napraviti popis za odstrel.

Roditelji su izrazili zabrinutost za sigurnost svoje djece, a iz škole su potvrdili da su upoznati sa situacijom. Sve relevantne stručne službe i policija su obaviještene. Ravnateljica je izjavila kako je obavljen razgovor s učenikom i njegovim roditeljem, te da je učeniku osiguran stručni tretman.

“Razrednik je pisanim putem obavijestio i ostale roditelje da se poduzimaju sve potrebne radnje, da nema razloga za zabrinutost te da će škola i nadalje osigurati sigurnost učenika. O svim potrebnim informacijama roditelji učenika naše škole bit će pravovremeno obaviješteni, poručila je ravnateljica za HRT.

Prijeteće poruke proširile su se među djecom, što je izazvalo strah i kod njih i kod njihovih roditelja. “Rekao je da će u ponedjeljak uzeti tatin pištolj te da će pod velikim odmorom ubiti … i rekao je da se on, … i … zaključaju u wc te ako se ne zaključaju, da će i njih ubiti” stoji u poruci koja se proširila među djecom.

Jedna majka je izjavila kako njezino dijete sada odbija ići u školu. “Već je u strahu, a sad je u još većem strahu da će ga netko ubiti”, rekla je.

Međutim, škola je obavijestila roditelje da sporni učenik u ponedjeljak neće biti prisutan u školi. U dogovoru sa stručnim službama, odlučit će se o daljnjim koracima.

NAJNOVIJE!