Roditelji zaboravili kćer (11) na autocesti u Hrvatskoj

Na autocesti A1 u Hrvatskoj, na parkiralištu i odmorištu Rašćana, strani turisti zaboravili su kćer.

Policijski službenici zaprimili su dojavu djelatnice benzinske crpke da je na telefonu žena koja tvrdi da su u odmaralištu zaboravili svoje dijete, stranu državljanku.

Majka je uplašenim glasom rekla da su putovali s nekoliko vozila, da su bili na području Zadra i da su primijetili da je u vozilima 11-godišnja djevojčica. Odmah je dodala da su posljednji put stali u Rašćanima.

Mislili su da je djevojčica ušla u drugo vozilo, a kada su shvatili da je nema zaključili su da je vjerojatno u Rašćanima, piše Index.

Policijski službenici obavili su razgovor s majkom, zatražili fotografije djevojčice, pregledali videonadzor i sve prostorije na pumpi. Zatim su vani, ispred objekta, pronašli djevojčicu koja je odgovarala opisu.

Policajci su prišli djevojci, predstavili se i ponudili joj pomoć, no uvidjeli su da ne govori strani jezik.

U razgovor se uključio i strani državljanin, koji je pomogao prevodeći razgovor između policajca i djevojke.

Djevojčica je bila neozlijeđena, ali jako uplašena. Rekla je da joj je mobitel ostao u autu, da ne može nikoga nazvati. Uplakana je otišla izvan odmarališta, gdje ju je pronašla policija.

Policajci su uspjeli smiriti djevojčicu i objasnili joj da su u kontaktu s obitelji koja će uskoro stići na odredište.

Uplašeni roditelji stigli su nekoliko sati kasnije, dok je djevojčica cijelo vrijeme bila s policijom. Zahvalili su policijskim službenicima na trudu i pomoći, kao i na brizi za djevojčicu.

NAJNOVIJE!