Glumac Russell Brand izazvao bijes nakon što je objavio fotografiju na kojoj krsti muškarca

Britanski komičar i glumac Russell Brand izazvao je bijes na društvenim mrežama nakon što je objavio fotografiju na kojoj prikazuje kako krsti jednog muškarca.

49-godišnjak je ispod slike napisao: “Možda se čini prerano za krštenje ljudi, ali apostoli su to činili prvog dana, pa evo nas.” Ova izjava izazvala je val kritika među njegovim pratiteljima.

Nelagoda oko fotografije nije proizašla samo iz čina krštenja, već i iz činjenice da je to učinio noseći samo bijelo donje rublje, u oštrom kontrastu s muškarcem kojeg je krstio, a koji je bio odjeven u neoprensko odijelo.

Jedan korisnik je komentirao: “Raditi to u donjem rublju je potpuno neprimjereno. To je ‘znak’, pokazatelj nepoštovanja svetosti Oca. Velik znak da želiš biti u centru pažnje.” Drugi je izrazio slične stavove, optužujući ga da “namjerno ismijava kršćanstvo”.

U posljednjih nekoliko mjeseci, Brand je javno objavio svoje navodno obraćenje na kršćanstvo. Kršten je u rijeci Temzi uz pomoć Beara Gryllsa, premda detalji o njegovoj crkvi ili svećeniku(pastoru) nisu poznati.

Velečasni Andy Fitchet također je komentirao post rekavši: “Krstio sam mnoge ljude i uvijek sam uspio zadržati odjeću na sebi dok to činim… prilično čudno. Ovaj čovjek je pod istragom zbog zlostavljanja i silovanja. Ne bi smio biti nigdje blizu davanja sakramenata. On nije apostol.”

U rujnu 2023. godine, optužbe za seksualno zlostavljanje protiv Branda objavljene su nakon zajedničke istrage The Timesa, The Sunday Timesa i Dispatchesa s Channel 4. U studenom 2023. godine, Brand je ispitan od strane londonske Metropolitanske policije u vezi s tim optužbama, koje je on negirao.

Međutim, nisu svi njegovi pratitelji bili ogorčeni; neki su mu čestitali što radi “Božje djelo”. Jedan korisnik je napisao: “Ponosan sam na tebe. Radiš Božje djelo, i ne moraš dugo biti spašen da bi to činio. Kakav izvrstan primjer. Bog te blagoslovio.”

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!