Glumac Russell Brand pao na koljena i molio protiv “mračnih i demonskih” sila

“Hvala ti, Gospodine, za mnoge darove kojima si nas udijelio”

Russell Brand viđen je kako pada na koljena i moli se protiv “mračnih i demonskih” sila na događaju koji je vodio američka medijska ličnost i politički komentator Tucker Carlson.

Glumca i komičara, koji je ranije ove godine objavio da se obratio na kršćanstvo, Carlson je intervjuirao u sklopu nacionalne turneje bivšeg voditelja Fox Newsa.

Nakon što je dugo govorio o Brandovom obraćenju, Carlson je zatražio da Brand zatvori događaj molitvom.

“Nismo razgovarali o ovome – i to mislim na najotvoreniji mogući način, neće svi dijeliti vaša ili moja uvjerenja – ali bi li završio s molitvom?”, upitao je Carlson.

Brand je entuzijastično reagirao, pao na koljena i izjavio:

“Zazivam ime Gospodina Isusa Krista, našeg nebeskog Spasitelja. Gospodine, ponizno [molim] u ovoj velikoj zajednici u Phoenixu, Arizona, sa svojim domaćinom, Tuckerom Carlsonom, u znak poštovanja prema njemu, ali u krajnjem poštovanju prema Tebi, naš Gospodine i Spasitelju, kojemu smo svi mlađa braća i sestre i Tvoja djeca.”

Nastavio je:

“Molim u tvoje ime da nadolazeći izbori budu prilika za jedinstvo, za Ameriku i za Amerikance, za oprost i za milost; da mračne i demonske sile za koje se čini da djeluju na razini države – duboke države i korporativni i globalni svijet — dožive Tvoje svjetlo, Gospodine.”

Na kraju je zahvalio Isusu

Brand je tada zamolio Boga da “vodi sve naše jezike i sve naše riječi i sva naša srca, da osjetimo tvoje oproštenje i da osjetimo tvoju milost”.

“Hvala ti, Gospodine, za mnoge darove kojima si nas udijelio”, dodao je. “Hvala ti za slavu same svijesti, u kojoj te možemo doživjet. Hvala Ti za ljepotu prirode, u kojoj vidimo tvoju mudrost, Tvoju kreativnost i Tvoju beskrajnu slavu.”

Na kraju je zahvalio Isusu što se “rodio i umro, da nam bude oprošteno i da imamo život vječni, ne po zaslugama ili bilo čemu što smo sami postigli”.

“Sigurno smo svi pali”, rekao je. “Ali u Tvoje sveto ime, oprošteno nam je Tvojim činom otkupljenja. Tvojom žrtvom u tvoje ime, molimo se. Amen.”

“Amen”, odgovorio je Carson, izazvavši klicanje publike.

NAJNOVIJE!