Fotografija brazilskog surfera koji odaje slavu Bogu na Olimpijskim igrama postala je viralna

Fotografija brazilskog surfera Gabriela Medine, snimljena tijekom Olimpijskih igara, postala je viralna zbog snažne poruke koju šalje.

Na slici, Medina lebdi u zraku iznad vala, usmjeren prema nebu, što je popraćeno njegovom izjavom na društvenim mrežama: “Sve mogu u Onome koji me jača,” referirajući se na Filipljanima 4,13.

Snimljena na Tahitiju, ova fotografija izazvala je reakcije širom svijeta, uključujući i švicarskog biskupa Mariana Elegantija. On je pohvalio Medininu gestu kao simbol vjere, za razliku od blasfemične ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Biskup je istaknuo da vrhunski sportaši poput Medine često prepoznaju svoju ograničenost i povezuju svoje uspjehe i neuspjehe s vjerom.

Fotografija je tako postala više od sportskog trenutka, pretvorivši se u snažnu izjavu o povezanosti sporta i duhovnosti.

Drugi sportaši poput Novaka Đokovića i Raysse Leal također su pronašli načine da izraze svoju vjeru unatoč strogim olimpijskim pravilima koja ograničavaju vjerske izjave.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE

NE PROPUSTITE!