Engleska biskupija lansirala molitvene kartice za ujedinjenje navijača u vjeri tijekom Eura

Biskupija Southwell i Nottingham predstavila je seriju kartica čiji je cilj potaknuti ljude da mole za nacije koje sudjeluju na ovogodišnjem Europskom nogometnom prvenstvu.

Molitvena inicijativa koincidira s jednim od sedam područja fokusa Biskupije za ovu godinu. “Mislili smo da je ovo izvrsna prilika za poticanje na molitvu”, rekao je Gary Pitt, privremeni direktor komunikacija.

“Ovo je izvrsna prilika za nas da se molimo za zemlje koje vidimo da se pojavljuju na ekranima, a za koje možda nismo često čuli.”

Euro 2022. oborio je rekorde, gledalo ga je 365 milijuna ljudi diljem svijeta, više nego dvostruko više od broja gledatelja izdanja 2017. Očekuje se da će ovogodišnje brojke također biti visoke.

Odgovara li Bog na molitve za pobjedu u sportu?

Samo prva utakmica Engleske na prvenstvu privukla je 10,48 milijuna gledatelja na BBC One, dosegnuvši vrhunac od 14,92 milijuna. Za usporedbu, utakmica Poljske protiv Nizozemske na BBC One istoga je dana imala 3,23 milijuna gledatelja, što je doseglo vrhunac od 4,61 milijun.

Svaka molitvena kartica potiče pojedince da izraze zahvalnost za svaku naciju i da mole posebno za svoje izazove. Na primjer, engleska molitvena kartica potiče sudjelovanje u nacionalnim događajima poput nadolazećih općih izbora 4. srpnja.

Na pitanje mogu li se molitvene kartice također koristiti za molitvu za uspjeh Engleske na turniru, Pitt je duhovito odgovorio: “Siguran sam da bi se mnogi nadali da je svaka molitvena kartica bila za obranu Engleske. Ali ne, ove su kartice namijenjene molitvi za ljude zemalja koje predstavljaju.”

Zaključio je: “Ono čemu se nadamo je da to samo potiče tu misao da je, znate, gledanje ove utakmice ili boravak u ovoj sobi s drugima prava prilika za molitvu za te nacije.”

NAJNOVIJE!