Dvojica muškarca pljuvala i zlostavljala svećenika u Jeruzalemu

Dvojica muškaraca uhićena su nakon što su viđeni kako pljuju i psuju kršćanskog svećenika u Jeruzalemu.

Incident se dogodio kod Sionskih vrata u Starom gradu u subotu navečer dok je fra Nikodemus Schnabel davao intervju dopisniku njemačke televizije na ulici.

Jedan od dvojice ultraortodoksnih muškaraca prišao je paru dok su šetali i pljunuo o. Nikodima. Svećenik i novinar nastavili su šetati Starim gradom, a ponovno su im prišla ista dva muškarca dok su šetali Armenskom četvrti. Prišli su fra Nikodemu, ponovno ga pljuvali, verbalno vrijeđali, a zatim ga je jedan od njih udario nogom.

Dio zlostavljanja snimila je TV kamera, a dopisnica Natalie Amiri s ARD-a to je podijelila na svojoj stranici društvenih medija. Videozapise je kasnije poslala CNN-u.

Drugi video koji je snimio Amiri prikazuje fra Nikodema kako pokušava fotografirati lica mladića kako bi pokazao policiji kako govori:

“Nemaš me pravo dirati i pljuvati na mene. Policija uvijek pita. Treba mi slika njegovog lica.”

Vulgarno je govorio o Isusu

U incident se umiješao stariji muškarac koji je na hebrejskom uvjeravao zlostavljača da se povuče, no osumnjičeni mu je rekao da se “pazi”.

Naoružani Izraelac tada je intervenirao i fizički odveo muškarce od oca Nikodemusa, dok je jedan na Schnabelu vikao vulgarno o Isusu na engleskom.

Muškarce je kasnije uhitila izraelska policija i trenutno su u kućnom pritvoru dok se incident istražuje.

Policija je u priopćenju rekla: “Policija je primila izvješće o mladićima koji su prešli područje Sionskih vrata u starom gradu Jeruzalema. Ti su pojedinci verbalno vrijeđali i pljuvali religioznog čovjeka koji je prolazio prije nego što su žurno pobjegli s mjesta događaja.”

Osumnjičenici, od kojih je jedan 17-godišnjak, ispitani su i određen im je kućni pritvor.

Kršćani u Starom gradu redovito su meta pljuvanja i verbalnog zlostavljanja od strane ortodoksnih Židova. U listopadu je uhićeno pet osoba, optuženih za pljuvanje po ljudima ili crkvama.

U objavama na društvenim mrežama latinski patrijarhat Jeruzalema i izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz osudili su čin.

0 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

NAJNOVIJE!