Dva kršćanska brata u Pakistanu suočena su s opasnom situacijom

Braća su uhićena 27. kolovoza kada su optuženi za bogohuljenje.

Dva kršćanska brata u Pakistanu suočena su s potencijalno opasnom situacijom nakon što su optuženi za bogohuljenje zbog navodnog oskvrnjivanja Kur’ana.

Tabish Shahid i Kalu Shahid, oboje 18, mogli bi se suočiti s doživotnim zatvorskim kaznama ako budu proglašeni krivima nakon što je musliman optužio tinejdžere da su trgali stranice islamske svete knjige tijekom seoskog vašara.

Njih dvoje su uhićeni 27. kolovoza i optuženi za bogohuljenje.

Tužitelj tvrdi da su Tabish i Kalu — koji su navodno nepismeni i iz siromašne obitelji — neozbiljno poderali stranice. Musliman je zbog toga podnio prijavu policiji i zapalio zacijelo žestoku bitku za tinejdžere.

“Mladići su snimali TikTok videozapise bacajući lažne novčanice i komadiće papira tijekom godišnjeg Ursa [godišnjice] u svetište Baba Ronaq Shaha kada su neki mještani primijetili kur’anske stihove na poderanom papiru”, rekao je musliman u svom izvješću.

Ali drugi pričaju drugačiju i navodno potpuniju priču. Tabish i Kalu, budući da su bili nepismeni, navodno nisu imali pojma što se nalazi na stranicama koje su potrgali.

Nastavio je: “Zbog svoje nepismenosti i neznanja, njih dvojica nisu shvatili da su nenamjerno potrgali stranice kur’anske knjižice koja je bila u blizini.”

Dužnosnici su prvo uhitili majku i ujaka tinejdžera prije nego što su članovi obitelji mladiće predali vlastima. Organizacija ljudskih prijatelja navodno pomaže obitelji da se nosi s pravnom bitkom.

Takav se scenarij često odvija u Pakistanu, gdje optužbe za bogohuljenje mogu ugroziti nečiji život.

NAJNOVIJE!