Bugarska pravoslavna Crkva pozdravila je nedavnu odluku parlamenta o zabrani LGBTQ sadržaja u školama

Bugarski parlament odlučio je da se stavovi o “netradicionalnoj seksualnoj orijentaciji” više ne smiju širiti u školama. LGBTQ pitanja su u suprotnosti sa “zdravim razumom”, kaže Crkva u Bugarskoj.

Bugarska pravoslavna Crkva pozdravila je nedavnu odluku parlamenta o zabrani LGBTQ sadržaja u školama. Prošle je srijede parlament u Sofiji velikom većinom glasova odobrio amandman na zakon o obrazovanju koji je predložila proruska nacionalistička stranka Vazrazhdane.

159 zastupnika za zabranu

Sukladno tome, 159 zastupnika izjasnilo se za zabranu širenja stavova o “netradicionalnoj seksualnoj orijentaciji” i identitetu “koji odudara od biološkog spola”. Protiv su glasala 22 zastupnika.

Dosljedno se poštuju načela “roda”, “braka” i “obitelji” i naglašava se potreba duhovnog i moralnog odgoja ukorijenjenog u učenju Crkve Kristove, navodi se u priopćenju Sinoda Bugarske pravoslavne Crkve.

Crkva dijeli zabrinutost mnogih roditelja s obzirom na suvremene izazove u odgoju djece. Crkva se nada da će dogovor postignut između političkih snaga o ograničavanju “ideologija koje proturječe kršćanskom moralu i zdravom razumu” u obrazovnom sustavu dovesti do daljnjih zakonodavnih inicijativa koje će poboljšati odgoj i obrazovanje djece, a time i budućnost.

Međutim, odmah nakon odluke bugarskog parlamenta, skupine za ljudska prava pozvale su na prosvjede.

NAJNOVIJE!