Bivši pastor optužen za 7 kaznenih djela u slučaju zlostavljanja 15-godišnje djevojčice

Bivšeg pastora u Lexingtonu velika je porota optužila sa 7 optužbi za kaznena djela koja se odnose na njegove seksualne zločine nad 15-godišnjom djevojčicom.

Zachary King, bivši pastor u crkvi LexCity, prvi je put uhićen u srpnju. King (47) je navodno dao ostavku u crkvi nedugo prije uhićenja, kada su ga sa zločinom suočili članovi crkve.

Priznao krivnju

Prema izvješću o uhićenju, King je priznao da je imao “seksualni odnos s maloljetnicom od siječnja 2023. do travnja 2024.”

King je navodno naveo da se zlostavljanje dogodilo “u maloljetničkom domu, u njegovoj rezidenciji i u crkvi u kojoj je bio bivši pastor.”

King je također priznao da je s djevojčicom komunicirao putem WhatsAppa i SnapChata, dogovarao sastanke i primao eksplicitne fotografije od nje.

Nakon Kingova uhićenja u srpnju, njegov je odvjetnik zatražio da mu jamčevina bude 50.000 dolara, ali je sudac odredio jamčevinu bivšeg pastora na 250.000 dolara.

Državni odvjetnik Russell Coleman objavio je 15. kolovoza da su istrage u ovom slučaju dovele do toga da velika porota podigne sedam optužnica protiv Kinga. Optužbe uključuju silovanje prvog stupnja, sodomiju prvog stupnja, nezakonitu upotrebu elektroničkih sredstava za navođenje maloljetnice na seksualnu ili zabranjenu aktivnost, nezakonitu transakciju sa žrtvom mlađom od 18 godina, silovanje trećeg stupnja, sodomiju trećeg stupnja i seksualno zlostavljanje prvog stupnja.

Ubrzo nakon što su se pojavile vijesti o Kingovom uhićenju, crkva LexCity objavila je da će se trajno zatvoriti zbog tekućih financijskih problema, koji su bili pojačani skandalom oko Kinga.

NAJNOVIJE!