Beskućnik usred propovijedi uzviknuo psovku, a pastor je zastao

Pastor Ed Newton iz Zajednice biblijske crkve u San Antoniju postao je viralan zbog svog suosjećajnog čina prema beskućniku tijekom propovijedi.

Incident se dogodio kad je Anthony, beskućnik s poremećajem ponašanja, usred propovijedi uzviknuo psovku zbog pastorovih cipela. Newton je reagirao s ljubaznošću, pitajući Anthonyjevo ime i nastavljajući s propovijedi.

Anthony je ponovno prekinuo Newtona, koji je morao nježno ukoriti Anthonyja zbog neprikladnog jezika, ali ga je uvjerio da je voljen.

Beskućnik je otkrio da mu je Michael, drugi vjernik, tog jutra spasio život nakon što ga je doveo u crkvu. Upravo tog jutra je htio počiniti samoubojstvo.

Michael je, inspiriran Newtonovom porukom o preobrazbi, otišao nahraniti beskućnike i slučajno susreo Anthonyja, koji je razmišljao o samoubojstvu. Doveo je Anthonyja u crkvu gdje su zajedno čuli propovijed.

Zajednica je prikupila 5000 dolara za Anthonyja, a Newtonova djela dovela su do 35 odluka o prihvaćanju Isusa Krista u svoj život. Crkva je pomogla Anthonyju da dobije medicinsku pomoć i pružila mu dodatnu podršku.

Newton se nada da će ova priča podsjetiti vjernike na Božju ljubav prema svima.

NAJNOVIJE!